info@normasuniversum.nl

|     BEL 06 200 10 391

logo-dieren

Beleidsplan Stichting help Norma

Anbi Stichting “help Norma’

Rijksstraatweg 32
Noordhorn
kvk; 53877233

voorzitter;Norma C Miedema   0620010391
penningmeester ; Nienke Posthumus 0681961466
secretaris; Moniek Miedema 0651713737
bestuurslid;Adrienne
bestuurslid; Kelly vd Veer

Bestuur; Het dagelijks bestuur wordt gevormd door Norma Moniek en Nienke.
Hiervoor wordt enkel aan de voorzitter Norma Miedema een kilometervergoeding van ,19 cent gegeven.
Alle andere bestuurders doen het om niet en vrijwillig.

Dagelijks bestuur;Dagelijks leiding Norma Miedema, inkopen en contacten met leveranciers en andere vrijwilligers, overzicht uitgaven en inkopen Moniek Miedema, administratie, betalingen en overzicht kosten Nienke Posthumus

De stichting heeft geen werknemers in dienst.
Er wordt gewerkt met een aantal vrijwilligers ca 10 maximaal, variërend van enkele malen per maand tot enkele malen per jaar.

Financiën en het werven van gelden; De stichting werft geld via Facebook Acties, instagram en word door bepaalde acties bijgestaan door Dierenlot.
In het afgelopen jaar is er verbouwd in het hondenverblijf, voerkamer en wordt er gewerkt aan een verwarmde hondenkamer, deze is specifiek voor de gehandicapte honden.
Daarnaast zijn de dierenartskosten altijd enorm, aangezien de meeste dieren {acute}zorg van een dierenarts nodig hebben.

De stichting heeft een vermogen wat opgespaard wordt voor groot onderhoud aan de boerderij, dak, dakgoten,isolatie, waterafvoer en onderhoud aan het land en tuin.

Aangezien het een kleigrond is en bij het hertenkamp water zich ophoopt wordt er gespaard voor een drainagesysteem en het mengen van de kleigrond met zand.
Ook wordt er een kleine buffer behouden voor het opvangen van andere grote opgaven of tegenslagen in bv van donateurs.

Inleiding

Het korte termijnplan voor 2022 is dat de Stichting van plan is een gedeelte van het groot onderhoud te verwezenlijken, de verwarmde hondenkamer. Het dak van de boerderij moet vervangen althans grote gedeeltes, kosten a 250m2
Wij verwachten weer van de Dierenambulance verwaarloosde dieren te ontvangen, op te vangen en een beter en fijn leven te geven.
De reeds aanwezige dieren worden op een zo fijn mogelijke manier verzorgd tot aan hun dood waarna er weer plek is voor een volgende dier.
Een soort Hospice voor dieren.

missie

Norma is de spil van de stichting, de verwaarloosde, mishandelde, gedumpte dieren worden opgevangen en blijven tot aan de dood onder de hoede van de stichting. Norma biedt niet alleen troost aan de dieren maar ook veel mensen, volgers van haar putten troost uit haar werk. Ze heeft veel volgers op de sociale mediakanalen en is zeer geliefd. Door middel van het delen van haar levensverhaal raakt ze vele mensen. Ze verteld wat de kern voor haar van het leven is, niet materieel maar emotionele waarde staat voorop.Ze hoopt hiermee mensen te inspireren om beter met mens, dier en milieu om te gaan.
Een tegenwicht voor zoveel dierenleed en desinteresse in dieren

visie

De stichting zal altijd blijven bestaan en aangezien steeds meer mensen in gaan zien dat er iets moet veranderen in het gedrag jegens dieren zal de stichting middels openbare berichten de mens en blijven inspireren om beter met elkaar en de wereld om te gaan.

Strategie

Langzaam wordt de boerderij aangepast aan een grotere opvangcapaciteit. Door middel van verbouwingen en aanbouwingen……

Op dit moment huisvest de stichting ca 400 dieren. Van pluimvee tot schapen koeien hoogbejaarde paarden honden etc….

Activiteitenverslag 2021

Activiteiten

  • 1. Verzorgen van dieren
  • 2. Aanleggen van verhardingen en hekken t.b.v.de dieren
  • 3. Verbeteren opslag van voer, hooi en stro van alle dieren
  • 4. Verbeteren van de logistiek in woning en schuur
  • 5. Website
  • 6. Vrijwilligersdagen
  • 7. Werving giften en donaties

1. Verzorgen van de dieren

Het verzorgen van de dieren is een 24 uurs taak. Deze zorg wordt voornamelijk door Norma gedaan. Doordat er veel dieren getraumatiseerd zijn door verwaarlozing en/of mishandeling is dit een complete dagtaak. Er zijn een aantal vrijwilligers die meehelpen om de hokken schoon te maken en meehelpen met het verzorgen van de dieren.

2. Aanleggen van verhardingen en hekken ten behoeve van de dieren.

Rond de woning en de schuur zijn verschillende terreinen omheind met hekken en zijn paden verhard met beton. Het doel hiervan om dieren gescheiden laten lopen en de verharde paden zijn er gemaakt door het veilig verplaatsen van de dieren. Ook voor werkzaamheden, zoals het schoonhouden van de weilanden, aanvoer van water, enz. is gemakkelijker met machines over verharde paden te rijden. Met andere woorden, alles efficiënter maken. Ook in de schuur en woning zijn vloeren geëgaliseerd, waardoor het gemakkelijker is geworden om grote dingen te verplaatsen. Een heel groot deel is afgelopen jaar gerealiseerd.

3. Verbeteren opslag van voer, hooi en stro van alle dieren.

Er zijn op verschillende logische plaatsen in en rond de boerderij plekken gecreëerd waar het voer wordt opgeslagen. Op deze manier is gemakkelijker om voer te verplaatsen naar waar het behoort te zijn. Ook kunnen de dieren niet meer bij de opslag komen.

4. Verbeteren van de logistiek in woning en schuur.

Drempels zijn uit de vloer gehaald, vloer geëgaliseerd, zodat je gemakkelijk met de kruiwagens kunt lopen. Ook is het gemakkelijker voor de dieren met een rolstoel om zich te verplaatsen.

5. Website

De website is vernieuwd. Facebook en blogs worden in deze website gekoppeld, zodat bezoekers in dezelfde omgeving kunnen blijven.

6. Vrijwilligers

Een zijn een aantal vrijwilligers die regelmatig meehelpen. Zij maken de stallen schoon, verzorgen de kleine dieren en maken schoon.

7. Werving giften en donaties

Donaties door vrienden, familie en bekenden. Acties door scholen die geld ophalen voor de Stichting. Er zijn vaste donateurs die regelmatig geld storten op de rekening. Norma schrijft regelmatig op de pagina van facebook, waar ze ook foto’s plaatst van haar dieren. Hier doet ze regelmatig een oproep als er weer een dier in nood is en er geld voor nodig is.